1. Cereale care contin, gluten (adica grâu, secarã, orz, ovãz, grâu spelt,grâu mare sau hibrizi ai acestora);
2. Crustacee şI produse derivate;
3. Ouă şI produse derivate;
4. Peşte şI produse derivate;
5. Arahide şI produse derivate;
6. Soia şI produse derivate;
7. Lapte şI produse derivate (inclusiv lactozã);
8. Fructe cu coaja, adica migdale (amygdalus communis l.),
alune de padure(corylus avellana), nuci (juglans regia), anacarde (anacardium occidentale),
nuci pecan (carya illinoiesis(wangenh.) k.Koch), nuci de brazilia(bertholletia excelsa), (pistacia vera),
nuci de macadamia şI nuciqueensland (macadamia ternifolia) şI produse derivate;
9. Telina, şI produse derivate;
10. Muştar şI produse derivate;
11. Seminte, de susan şI produse derivate;
12. Dioxid de sulf şI sulfati, în concentratii, de peste 10 mg/litru;
13. Lupin şI produse derivate;
14. Moluşte şI produse derivate.